fantasy böcker
Meny

Startsida

Författarporträtt

Fantasyserier

Fantasyböcker


Lägg till en egen artikel


Forum


Fantasy Böcker - Författarporträtt av J.K Rowling

J.K. (Joanne Kathleen) Rowling föddes 1965 i Chipping Sodbury, Gloucestershire, England.

Som barn såg hon sig som den där lilla flickan med tjocka glasögon, som berättade fantasifulla sagor för sina lite töntiga kamrater. En av dessa kamraters efternamn var Potter och namnet satte sig hos Rowling.

Rowling är författare till den extremt populära serien om Harry Potter. Serien kom hon på under en resa mellan Manchester och London 1990. Harry Potter dök upp i hennes huvud som en färdig figur. Under tågresan satt Rowling och fantiserade ihop hela bokserien på en gång, intriger, personer, och miljöer.

Då 31-åriga J.K. Rowling skrev Harry Potter vid ett bord på Nicolson's café i Edinburgh var hon arbetslös, utfattig, och nyskild med en 3 månader gammal dotter. Efter att böckerna översatts till mer än 30 språk samt att böckerna blivit film är pengar inte längre ett problem för Rowling.

Harry Potter serien består hittils av böckerna; Harry Potter och De vises sten, Harry Potter och Hemligheternas kammare, Harry Potter och Fången från Azkaban, Harry Potter och Den flammande bägaren, Harry Potter och Fenixorden, samt Harry Potter och Halvblodsprinsen.


------sponsrade länkar------
För att handla böcker online rekommenderas Adlibris
För begagnade fantasyböcker gå till svenska Tradera eller eBay
Fantasyböckers Forum

Ifall ni vill diskutera, kritisera, och debattera frågor rörande t.ex. de författarporträtt och bokrecensioner listade på Fantasy böcker så kan ni besöka forumet.

Klicka här för att gå till forumet
Bidra med eget material till Fantasyböcker!
Skriv ett eget författarporträtt eller recension och länka till er hemsida genom att klicka här
Kontakt:
info {at} fantasy-bocker com
Fantasy böcker ©